vrijdag 14 mei 2010

Vakantie Sauerland

Na het drukke vrijgezellenfeest gingen we gelijk op vakantie naar Sauerland. Het plaatsje Bad Fredenburg. Van tevoren hadden we een beetje uitgezocht wat er allemaal te doen was. We wilden graag naar de Warsteiner bierfabriek maar toen we er aan kwamen was het erg leeg haha. Later bleek dat het pas om 12 uur openging maar goed we hebben het van een afstandje gezien. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de druipsteen grotten in Warstein maar deze konden we ook al niet vinden. Wat een fiasco. Eenmaal terug in Bad Fredenburg bleek ook dat je vanaf 14.00 uur nergens meer kon lunchen behalve bij de friettent. Ach ja ook lekker. We hebben ook lekkere schnitzels gegeten en Niels natuurlijk bier gedronken. We zijn ook nog bij de Veltins bierfabriek geweest wat erg interessant was maar daar waren we wel snel uitgekeken omdat het alleen maar een klein bezoekerscentrum was en rondleidingen waren alleen op dinsdag.
Daarna zijn we doorgereden naar Attenburg waar er nog een oude binnenstad te zien was en daar hebben we lekker rondgelopen.
De volgende dag wilden we gaan wandelen en er zijn in Sauerland heel veel routes. Zo ook in Bad Fredenburg. We besloten voor de langste route te gaan die van 14,3 kilometer. Het was wel koud maar met doorlopen kregen we het aardig warm. Op een gegeven moment kwamen we boven aan op een berg waar bleek dat we verkeerd waren gelopen grrr. We waren ongeveer 2 kilometer omgelopen maar ok. Wij weer het pad gevolgd en na 7 kilometer kwamen we aan in het volgende dorpje waar bleek dat de enige herberg die er was dicht was!!!!!Bussen reden ook niet dus we moesten wel gelijk teruglopen. Vol goede moed zijn we gaan lopen en op een gegeven moment was het nog 5 kilometer tot aan Bad Fredenburg maar eenmaal beneden gekomen was ineens Bad Fredenburg verdwenen. We zijn toen maar een andere weg gaan volgen, we wisten wel ongeveer waar het lag maar we liepen dus al niet meer op een pad maar gewoon dwars door de bossen. Op een gegeven moment dacht ik echt dat we er nooit meer zouden komen want we waren al zo lang onderweg. We zijn van half 10 tot 3 uur bijna aan 1 stuk aan het lopen geweest voor we weer terug waren bij het beginpunt. Achteraf bleek dat we 1 bord hadden gemist waardoor we ongeveer een omweg van 10 kilometer hadden gemaakt!!!!!!!!!!!!!!!! Leuk hoor wandelen. Resultaat was ook weer dat we bij de friettent moesten eten omdat alles wederom dicht was. Friet heeft mij nog nooit zo lekker gesmaakt. We waren echt zo kapot dat we om 8 uur na het eten al in bed lagen met ontzettende spierpijn.
Woensdag zouden we naar huis gaan maar eerst zijn we naar de beroemde druipsteengrot Attahole geweest. Heel erg mooi maar wat een vakantie ik moet nu nog bijkomen.

Voor het scrappen heb ik in ieder geval weer genoeg foto's. Ik ben nu bezig met een sketch van Sketch Thursdays die bijna af is. Ik zal em snel laten zien.

Bedankt weer voor het kijken!

1 opmerking:

Scraplijn zei

Hoi Kim, weer genoeg avonturen beleefd lees ik wel,hihi, en de conditie is weer op peil. Leuk verhaal om te lezen en hopelijk heb je mooie foto's overgehouden aan je avontuur.

Nu lekker nagenieten.

Groetjes Marjolijn.