zondag 13 maart 2011

Once a upon a Springtime
Zo eindelijk weer wat gemaakt. Op de een of ander manier had ik niet echt de rust om er voor te gaan zitten.


De challenge voor deze keer bij de Scrapheap is het maken van ATC's met als thema Lente. Nu ben ik wel toe aan een beetje lente en een ATC maken is vaak sneller af dan een Lo of een kaartje. Alhoewel laat dat snel maar weg bij mij haha. Ben met deze kaartjes toch ook wel 3 uurtjes bezig geweest. Eerst bedenken dan uitwerken. Ik moest gisteren nog snel een cadeautje kopen voor mn jarige schoonzus dus zodoende kwam ik bij de hobby winkel hier in de stad. Daar zag ik het vel van Graphic 45 Once upon a Springtime. Die paste dus perfect bij de opdracht.


Het is een dubbelzijdig vel met aan de ene kant groene swirls en aan de andere kant allemaal plaatjes van elfjes in een sprookjesachtig thema. Ik ben dus in het vel gaan knippen en daar allemaal kleine scenes van gemaakt. Bij alle kaartjes heb ik het vel van de swirls gebruikt en kleiner gesneden zodat er een witte mat ontstaat. De randen heb ik bewerkt met een mesje en geinkt met distress inkt. Zoals gezegd alle plaatjes met een mat uitgeknipt en opgeplakt. Het lintje komt van het t-shirt dat ik vandaag aanheb. Aan de binnenkant zitten altijd van die vervelende lintjes en die heb ik afgeknipt. Zo zie je maar je hoeft niks te kopen haha. De titel van het kaartje hier links zit onderaan het vel papier. Normaal gooi je die rand weg maar dat moet je dus niet doen. Nog 2 nietjes en een restje van een swirl erbij en het 1ste kaartje is klaar.Het 2de kaartje is een plaatje van een kuikentje dat net uit het ei is gekomen. Dus echt lente. Het woord Springtime heb ik uitgeknipt en gemat op een restje. Ik heb in de winkel ook 3d kit gekocht en daarmee heb ik bij het 2de kaartje de takken en 1 bloemetje gelijmd voor een beetje diepte.


Het 3de kaartje is ook weer op dezelfde manier opgebouwd. Verder hier 2 dunne strookjes groen papier opgeplakt. In de hoeken 2 kleine brads en de "postzegel"onder het lintje geplakt. De vlinder is met foamblokjes opgeplakt om weer wat diepte te creeeren. Ik vind ze zelf erg leuk geworden. Mn moeder heeft nog een stempel speciaal voor ATC's dus die wil ik even lenen zodat ze helemaal af zijn. Ik ga ze nu gauw nog even plaatsen op het forum want de inleverdatum is vandaag!3 opmerkingen:

Scraplijn zei

Superleuke kaartjes Kim en ja, die randjes heb ik ook al eens gebruikt, Ze zijn te mooi om weg te gooien. Ik ga ze vanavond nog maken.

Maja60 zei

Wow zeg, deze heb je heel mooi gemaakt!!! Leuk papier en lintje!! Zeker niks weggoooien hè! Natuurlijk mag je de stempel lenen.

Danielle zei

nooit even gauw iets maken he, lukt mij ook niet, ook met een kaartje ben ik een paar uur bezig, maar ja, als je maar lol hebt toch. en deze atc-tjes: ik vind ze geweldig, ik ben er helemaal weg van, wat heb je die mooi gemaakt en mooi papier voor gebruikt!
groetjes danielle