donderdag 26 augustus 2010

Fun in the sun

Eindelijk heb ik mijn canvas voor de augustus challenge op het Scrappassion Blog af. Ik vond het in het begin toch best lastig maar met een beetje nadenken kwam het goed. De bedoeling was om een canvas nu eens niet aan de voorkant te scrappen maar aan de achterkant. En de het moest jouw zomergevoel weergeven. Heel erg leuk bedacht.


Ik vierde afgelopen zaterdag mijn verjaardag en natuurlijk kreeg ik erg veel scrapspullen die ik mooi kon gebruiken voor mn canvas. Op de foto sta ik samen met mn broer in ons zwembadje in de tuin. Erg veel lol hadden we en past goed bij de zomer.

Eerst heb ik het canvas volgesmeerd met gesso zodat alles beter blijft zitten. Daarna heb ik gesprayed met blauwe en gele glimmermist. Het papier is zwembadpapier van Rayer waar ik met een toiletrol met gesso overheen heb geverfd. Daarna gescheurd en in het vierkant geplakt. Verder is alles afgewerkt met uitgeknipte bloemen uit Cosmo Cricket papier, een blok van Basic Grey en het zwembadpapier. De border is een sheet die ik heb uitgeknipt en opgeplakt. De vintage roosjes heb ik vorig jaar op de beurs gekocht en de bloemetjes in de hoekjes heb ik naar voorbeeld uit het Scrapbookmagazine met dessinpapier en gesso gemaakt en afgewerkt met roze hotfixsteentjes. De steentjes heb ik ook op de randen aangebracht. De vlinders zijn gemaakt met een Martha Stewart pons en de witte bloemetjes zijn met de Cricut uitgesneden. Ook deze weer afgewerkt met hotfix steentjes. Ik vind ze echt gaaf om iets mee af te werken.

De titel heb ik gemaakt van mini letter stickertjes van Cosmo Cricket (gekregen van mijn vader en moeder :-). De epoxy stickers met teksten komen van de zeeman. En als finishing touch is alles gesprayed met de diamond glimmermist.
Poeh hoeveel tijd en materiaal kan je besteden aan 1 canvas haha. Ik ga deze in ieder geval insturen en daarna onze koffers inpakken want morgen gaan we op vakantie!!!


Bedankt weer voor het kijken.

vrijdag 20 augustus 2010

Van Harte@@




Daar ben ik weer, zoals beloofd met de 2 kaartjes en het tasje dat ik nog gemaakt heb.

Het zijn allebei verjaardagskaarten. Het kaartje met de pinguin is een kinderkaart. Ook hier met mn Derwent potloden gekleurd en afgewerkt met roze stickles. Het papier is van We'r Memory Keepers wat ook al weer wat ouder is maar goed voor kaarten ;-). Als basis heb ik color core cardstock gebruikt en rood cardstock waarvan de randen bewerkt zijn met de randpons double loops van MS.

De andere verjaardagskaart ben ik iets minder tevreden over maar goed. Gebruikte materialen: wit cardstock-dessinpapier Basic Grey-Fiskars randpons-roze bolletjeslint-chipboard-glimmermist groen- ranger stickles-nietjes-vlinder uit dessinpapier-wit label- tekststempel congrats to you- Martha Stewart randpons double loops.

Het tasje is voor mn schoonzus waar ik wat lekkere bodylotion in heb gedaan, 3 maskertjes en bruistabletten. Gebruikte materialen: Kraft tasje- Jilly Bean soup dessinpapier- nietjes- glimmermist terracotta gold-kant-kraft labeltje-rood cardstock-vlinderpons MS-lint-rode pin-letterstickers-tag-vlinder en appeltjesbrad.
Vandaag de hele dag druk bezig geweest met voorbereiding voor de BBQ en schoonmaken maar dat is niet erg want dan is het hier ook lekker fris voor we op vakantie gaan.
Bedankt weer voor het kijken en berichtjes zijn altijd leuk!

donderdag 19 augustus 2010

2 Kaartjes















Zo wat is de tijd gevlogen zeg, al 2 weken niet meer geblogged. Slecht hoor. Ik heb alleen niet stil gezeten hoor. Hierboven 2 kaartjes die ik nog gemaakt heb. De linkse kaart is voor mn nichtje die gaat trouwen maar dan zijn we op vakantie. De kaart heb ik gemaakt met wat restjes dus dat is altijd prettig en ik vind em zelf heel erg geslaagd. Zelden dat ik zo tevreden ben haha.
De basis is wit cardstock met een relief er in. De rand is gemaakt met een Martha Stewart pons van zwart dessinpapier. Het hartjespapier is volgens mij van Doodlebug wat ik in het begin heb gekocht toen ik net begon met scrappen. De vlindertjes zijn geponst uit rood cardstock. De harten zijn beplakt met zwart papier en door de cuttlebug gehaald met de dots embossingfolder en daarna bewerkt met gesso. Overige materialen zijn nietjes, kant, rood rikrak, rode lettertjes en rode eyelets.
De rechtse kaart was voor een collega van Niels die onlangs geopereerd is. Ik was toevallig bij de Action en daar zag ik stempelsetjes voor € 1,30 per set met zelfs een clear blokje erbij!!!! Er zijn verschillende thema's ik heb beterschap gekozen en geboorte. Echt geen geld. De kikkerstempel kwam dus goed van pas. Ik heb de stempel ingekleurd met de derwent potloden en het hartje bewerkt met stickles. Verder als basis wit cardstock en roze als ondergrond voor de stempel. De tekststempel zit ook bij het setje. De bloemetjes zijn gouden stickers die ik op wit cardstock heb geplakt en daarna heb uitgeknipt. Verder is ie heel simpel met wat nietjes en roze touw. Het dessinpapier is van Basic Grey Olivia wat ik ook aan de binnenkant geplakt heb als afwerking.
Poeh een hele lijst met materialen maar het wordt altijd wel heel leuk. Ik heb afgelopen week nog 2 kaartjes en een cadeautasje gemaakt maar het was al te donker om die op de foto te zetten dus die zal ik van het weekend plaatsen.
Morgen ben ik lekker vrij en het wordt mooi weer, das fijn want zaterdag vier ik mn verjaardag en we gaan met een grote groep barbequen! Ik ben dus zoet met het voorbereiden hiervan.
Bedankt weer voor het kijken!!!